Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

Hogyan tisztítsuk ecseteinket

Hogyan tisztítsuk ecseteinket
Az ecseteinket megfelelő gondozással sokáig használhatjuk. Ismertetünk néhány tanácsot közvetlenül a gyártótól.

Hogyan kezdjük használni?

A vastag ecsetek enyvezve vannak, hogy a szállítás és biztonságos tárolás közben ne sérüljön a szőrük. A látható szőr kb. alsó kétharmadán az ujjainkkal nyomkodva, csavargatva, lazítsuk fel az enyvezést. Ezután  mossuk le vízzel, eltávolítva a fellazított ragasztóanyagot. Itassuk fel a vizet az ecset szőréből, hogy ne írjunk vizes tintával, mert elkenődik. 

A z ecset élettartalma hosszabb lesz, ha írás előtt megnedvesítjük, mintha azonnal tusba mártanánk. Tehát ne vizes legyen az ecset a gyakorlás kezdetekor, hanem nedves. Az ecset alsó egyharmadát mártsuk csak a tusba íráshoz.

Hogyan tisztítsuk használat után?

Mossuk le, miközben óvatosan csípjük meg az ecset nyakát (ahol rögzítve van a nyélbe), ügyelve arra, hogy ne kerüljön víz az ecset tövébe. Az ecset mosása után igazítsuk meg az ecset hegyét és akasszuk fel egy árnyékos, jó szellőzésű helyre, hogy megszáradjon.

Mit csináljunk, ha a festék felhalmozódik az ecset tövében?

A festék, tus hajlamos felhalmozódni az ecset szőrének tövében, ezért csípje meg és nyomja ki a festéket ujjaival, miközben lemossa az alsó részről. Ilyenkor a szőr dörzsölése megviseli és károsítja az ecsetet, de a kezünkkel ezt a legkíméletesebben tudjuk megcsinálni. Ezután az ecset szőre ismét eredeti formában tud állni, nem nyomja szét a rátapadt festékréteg. Az ecset mosása után vágja le a hegyét, és akassza fel egy árnyékos, jó szellőzésű helyre, hogy megszáradjon.  Az ecset mosása után igazítsa meg az ecset hegyét és akasszuk fel egy árnyékos, jó szellőzésű helyre, hogy megszáradjon.

A legjobb, ha amikor befejeztük a használatát, nedves papírral vagy ruhával töröljük le a tust, miközben beállítjuk a hegy eredeti formáját. Ezután szárítsuk meg jól szellőző helyen, árnyékban.