Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ón/üveg caraffa Cosi Tabellini

Ár:
45.000 Ft
Klasszikus ón/üveg dekantáló.
Gyártó: Cosi Tabellini
Gyártó cikkszám: CT.10444

Leírás

Ahogy az a Ferdinando & Carolina című filmben is látható , az elegáns, fogantyús Velletri dekanter hűen a múlt századok klasszikus olasz dekantereiből készült. A kézműves olasz ónmunkák érlelt patinája a kifinomultság és a színház érzetét kölcsönzi a dekanternek a bor öntésekor, az ónkifolyó pedig lehetővé teszi a csöpögés nélküli öntést. 

A dekantálási folyamat ősi eredetű, amikor a bort a hordóból kiszívták és egy kancsóban vitték az asztalra. A dekantálás konvencionálisabb képe, a borosüveg kinyitása és dekantálása a középkori olasz háztartásokban jelentős szerepet játszott, és szinte rituálisan, a részletekre való odafigyeléssel végezték, és a szigorú eljárást a mai napig követik. 

A dekantálás történelmileg fontos volt a tiszta bor elválasztására a hosszan tartó érlelés után felhalmozódott üledéktől, és a bor felnyitásához, kerekebbé és dúsabbá téve a levegőnek való kitettséget – egyesek szerint a dekantált bor úgy nyílik meg, mint egy rózsa. virágzás.  

Az a téma, hogy a dekantálás milyen előnyökkel jár a boroknak, nagyon összetett, de általános szabály, hogy a borok többségének előnyös a dekantálás, ártól függetlenül. A maximális hatás akkor érhető el, ha fiatalabb, erőteljes borokat tesszük ki levegőnek, és az ilyen borokat előnyös lehet, ha tálalás előtt több órán keresztül, vagy akár egy nappal dekantáljuk; ez vonatkozik a legtöbb borra, amit ma iszunk. A régebbi, sérülékenyebb, finom illatú borokat még mindig előnyös dekantálni, de csak tizenöt-húsz percig tálalás előtt, mert hamarabb elvesztik karakterüket.

Van még egy előnye a Velletri dekanter használatának, ez pedig magára a borra helyezi a hangsúlyt, nem pedig a palackon lévő címkére, és garantált, hogy a borkedvelők nem tudják levenni a szemüket róla.

Mérete: Magasság 28 cm

Űrtartalom: 1 l 

Felhasznált anyagok: ón, üveg

Ltsz.: CT0104441

Tervező: Alberto Tabellini

100%-ban ólommentes

Az összes Cosi Tabellini ón 100%-ban ólommentes, így teljesen élelmiszer- és italbiztos, és az EU és az Egyesült Államok FDA jóváhagyásával is rendelkezik.

Csomagolás

A Cosi Tabellini darabokat ajándékdobozban szállítjuk és az ón gondozására vonatkozó utasításokkal.

Hasonló termékek

Gyártó cikkszám: CT.8450
45.700 Ft
Homokóra 10 perces.
Magassága: 16,5 cm.
Gyártó cikkszám: CT.7110
44.000 Ft
Ón/üveg olaj-ecet kínáló.
Gyártó cikkszám: CT9730
42.500 Ft
Ón asztali óra.
Gyártó cikkszám: CT.5970
39.700 Ft
Ón ételkínáló edényke kanállal - Napoli.
Gyártó cikkszám: CT.9750
38.800 Ft
Ón asztali tintatartó (madártoll nélkül).
Gyártó cikkszám: CT.6010
37.900 Ft
Ón/üveg só és bors szóró.
Gyártó cikkszám: CT.9520
37.800 Ft
Ón só/bors szett.
Gyártó cikkszám: CT.5960
52.500 Ft
Ón/üveg olaj-ecset kínáló - Napoli.

Keresés