Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
Ón napóra márvány lapon Cosi Tabellini
295.200 Ft

Ón napóra márvány lapon Cosi Tabellini

295.200 Ft
Gyártó: Cosi Tabellini
Ón napóra márvány padozaton. Nem a boltban tárolt termék, kérjük egy nappal előtte jelezze, hogy előkészíthessük.
Gyártó cikkszám: CT.10675
Elérhetőség: Raktáron

Leírás


UNIVERZÁLIS NAPÓRA

Az emberiség evolúciójában kevés olyan dolog van, amely olyan erősen a múlthoz tartozik, mint a szoláris óra.

Története hosszú évszázadokra nyúlik vissza. Minden bizonnyal az éjszaka és a nappal váltakozásának, valamint az árnyékok hosszának és irányának változásának közvetlen tapasztalatával kezdődik. Könnyen feltételezhető, hogy az első időmérő műszer egy bot vagy egy földbe döngölt oszlop volt. A napelemes óra a 17. század második felében széles körben elterjedt az utazók és a kereskedők körében, de a 20. század végén a mechanikus órák által elért magas technológiai színvonal következtében elvesztette a társadalmi élet szabályozó szerepét.

Majdnem egy évszázados sötétség és csend után most meglepően élénk érdeklődés ébred a napelemes óra iránt. Az elfeledett hangszerek iránti új figyelem egy olyan kor ösztönös nosztalgiáját jelképezi, amelyben a napokat negyedórákban számolták, napkeltétől napnyugtáig folyt a munka, az idő múlását az árnyékok lassú meghosszabbodásával mérték, és amelyben az emberek elrendezkedtek. találkozók „amikor az árnyékod tízszer akkora lesz, mint a lábad” (Arisztophanész).

Akit túlságosan összenyomott a mai időőrület kultúrája, az újra emberi és elfogadható dimenzióban talál az általunk kínált tárgyban egy pillanatnyi kikapcsolódást az idő múlását figyelve, az árnyékok elmozdulásában.
Márványlap átmérő: 31cm.
Csomagolása puha, zsinórral záródó textilzsák és kemény kartondoboz.
Származás: Olaszország.

Az olasz Cosi Tabellini ónműves mesterei által készített tárgyak kiváló alapanyagból készülnek, szépségükkel, letisztult formáikkal gazdagítják környezetünket. 

A tiszta és kiváló minőségű alapanyag és gyártási eljárás garantálja, a 100% ólommentességet, így a legmesszemenőbben megfelelnek minden élelmiszerbiztonsági követelménynek. A tárgyak 95% tisztaságú ónötvözetből készülnek. A modern ón nem toxikus és nagyon stabil, így tökéletes az élelmiszerek tárolására, kínálására, dísztárgyak készítésére. A Cosi Tabellini tárgyai ónból, rézből és antimonból készülnek, az EU és FDA (USA) jóváhagyott ólommentes és élelmiszerbiztonsági előírásainak megfelelően.

Vegye figyelembe hogy az ónnak rendkívül alacsony az olvadáspontja (200°C alatti), ezért soha ne helyezzük sütőbe, mikrohullámú sütőbe, nyílt lángra vagy más közvetlen hőforrásra!

Egyszerű tisztítás és ápolás. Az ezüsttől eltérően lassan veszti el a fényét, ezért minimális ápolás is elég, hogy tetszetős maradjon. A fokozatosan elnyert természetes patinája pedig növeli szépségét, melegségét, vonalai lágyságát és hozzá tartozik karakteréhez.

A természetes megjelenés megőrzéséhez a gyártó javaslatai:

    • puha ecsettel vagy tollseprűvel poroljuk

    • háztartási boltokban kapható óntisztítószerrel tisztítsuk

    • puha ruhával vagy szarvasbőrrel polírozzuk

    • csak a külső felületet viaszoljuk

Tükörpolírozáshoz "0000" extra finom acélgyapjút használjunk, a karcolásokat finom csiszolópasztával tüntethetjük el (az autók karosszériához használatos polírozó pasztával).

Youtube videók

Hasonló termékek

ROMA ötágú ón gyertyatartó Cosi Tabellini

Gyártó cikkszám: CT.51640
157.900 Ft

Boltunkban megtekinthető és megvásárolható termék, webáruházon keresztül nem vásárolható meg.
Luxus belső berendezés – stílusos gyertyatartó.

ROMA háromágú ón gyertyatartó Cosi Tabellini

Gyártó cikkszám: CT.51620
110.000 Ft

Boltunkban megtekinthető és megvásárolható termék, webáruházon keresztül nem vásárolható meg.
Luxus belső berendezés – stílusos gyertyatartó.