Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Maruman művészpapírok akvarell technikához

Maruman művészpapírok akvarell technikához A japán papírok vékonyabbak, mint az általában használt művészpapírok. Minőségükben kiválók, így minden fontos funkciót megőrizve használhatjuk őket a különféle művészeti technikákhoz, mégis sokkal takarékosabban. Gyártáskor ügyelnek a felhasznált anyagok származására is, erre a célra ültetett fákból készítik az alapanyagot.
A Maruman vázlattömbjei általános akvarell és tusfestésre használhatók, mint a 190g/m²-os akvarellpapírok. Nedvesebb, úsztatásos festéshez a Maruman akvarelltömbjeit használjuk a megszokott 300g/m² és vastagabb papíroknak megfelelően. 
Maruman vázlatpapírok (MPS-D)
finom felületű, mérsékelten egyenetlen, hátoldala simább.
Felhasználása a száraztól a nedves technikákig terjed, mivel szerkezete miatt akvarellekhez is használható. A felület erős, így radír használatakor nem sérül.
Tus, akvarell, vagy filctollak használatánál sem üt át a tinta a hátoldalán. Továbbá vázlatpapírként ceruzához, pasztellhez is használható. A vázlatsorozat tömbjeit nemcsak az iskolában, hanem azon túl is nagyon kedvelik a művészek.
Maruman vázlatpapír ltalános) 126,5 g / m² 
Maruman vázlatpapír (vastag): 156,5 g / m²
 
Maruman akvarellpapírok (MPS-W)
A Maruman régóta kiváló minőségű, olcsó akvarellpapírt nál a művészek számára! A VifArt akvarellpapírt az 1950-es évek első felében fejlesztették ki Japánban amikor a forgalomban lévő papírok nagy része drága importált papír volt. Az eredmény örömünkre a Japánoktól megszokott, minden igényt kielégítő, kiváló minőségű művész akvarellpapír lett.
Legfontosabb tulajdonsága a papír felületi szilárdsága, ami ellenállóvá teszi, hiszen nem sérülhet, ha a radírral dörzsöljük, vagy vizet használunk a felületén, vagy „úsztatva” festünk rá. A papír felületi szemcsézete szintén fontos, így háromféle felületű: durva, natúr és sima akvarellpapír közül választhatunk. 
Vifart akvarell papír (sima) 242 g / m²
 Sík felülete alkalmassá teszi botanikai rajzok, feliratozott rajzok, illusztrációk, képregények, miniatúrák és kalligráfia készítésére is. A tollrajzokhoz és kalligráfiához legalkalmasabb papír.
Vifart akvarell papír (natural) 242 g / m²
 Közepes szemcsés felület, természetes hatású egyenetlenségek, melyek alkalmassá teszik az akvarellfestésen túl a ceruza, színes ceruza, rajzkréta, pasztell technikákhoz is.
Vifart akvarell papír (durva) 242 g / m²
 A durva szemcsés felület könnyen árnyékolható, gyors vázlatokhoz, tájképekhez.
 
 

Keresés