Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Golyóstoll AG7-50 Fisher Astronaut Pen

Ár:
22.500 Ft
Az 50. évfordulóra gravírozott testű golyóstoll.
Gyártó: Fisher Space Pen
Gyártó cikkszám: FS.AG7-50
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Vízálló notesz 8,5x13,5cm/50lap AllWrite Vízálló notesz 8,5x13,5cm/50lap AllWrite
1.100 Ft
Túlnyomásos golyóstollbetét Fisher - Blue Fine (vékony kék) Túlnyomásos golyóstollbetét Fisher - Blue Fine (vékony kék)
1.880 Ft
Menny.:db

Leírás

1969. július 20-án a NASA Apollo 11 személyzete történelmet írt, és ez lett az első emberes űrrepülés, amely leszállt a Holdon. Az űrhajó 1969. július 16-án indult, Neil A. Armstrong parancsnokot, Michael Collins parancsnokpilótát és Edwin "Buzz" Aldrin holdmodulos pilótát szállította. Július 20-án, EDT-n 16: 18-kor, miközben az egész világ visszatartotta a lélegzetét, az Eagle 1 nevű holdrepülőgép biztonságosan megérintette. Néhány órával később Armstrong és Aldrin voltak az első emberek, akik a Holdon álltak, miközben Collins fent keringett. Ennek a nagy eseménynek az emlékére a Fisher Space Pen Co. bemutatta az Apollo 11 Special Edition 50. évfordulójának űrhajós űrtartóját krómban, kiegészítve finom metszetekkel, beleértve a Columbia Parancsnoki és Szolgáltató Modult, a történelmi dátumokat és az Apollo 11 50. évfordulóját;

APOLLO 11
50. ÉVES
KÜLÖNLEGES KIADÁS AZ EMBER ELSŐ HOLDRASZÁLLÁSA | 1969. július 20

Ez az eredeti Fisher űrhajós űrtartó toll, amelyet 1968-ban az Apollo 7 űrmisszióban használtak a NASA kétéves tesztelése után, és azóta az összes emberrel ellátott űrrepülésnél használták! Ennek a tollnak a kialakítása és felépítése 50 év alatt nem változott. A ma vásárolt toll pontosan megegyezik azzal, amelyet 1969-ben vittek a Holdra. Nehéz toll, és a súly megnyugtatóan nyugszik a kezében, miközben ír. Az AG7 tömör sárgarézből készül, rendkívül kemény króm bevonattal. Nagyon pozitív és lényeges érzés kattintási mechanizmusa van. Nyomja le a tetejét az utántöltés meghosszabbításához, és nyomja meg az oldalsó gombot az utántöltés visszahúzásához. Különleges kialakítása biztosítja, hogy mindig visszahúzza a pontot, mielőtt a zsebébe csúsztatná. Azt'

Az összes űrhajós tollat ​​vonzóan csomagolják nagy teherbírású díszdobozokban, egy füzetet tartalmaznak, amely leírja a Fisher Űrtoll történetét. Az AG7-eket a NASA összes Apollo és Shuttle küldetésén, az ISS Nemzetközi Űrállomáson, az orosz Szojuz és a MIR űrrepüléseken, a francia ARIANE Űrprogramon, az Everest North Face síexpedíción használják.

1967-ben kezdte tesztelni a NASA az AG7 tollat, majd 1969-ben az Apollo7 a holdraszálláskor. Azóta is az asztronauták hivatalos tolla és azóta is az eredeti modell szerint készül. Krómozott sárgaréz tolltest, acél elemekkel. A toll tetején nyomógombbal kapcsolhatjuk be, majd az oldalán levő gombbal kapcsoljuk ki, a kattintást hallva tudhatjuk, a tollhegyet visszahúztuk és így biztonságosan zsebretehetjük.
Feketén író, normál (M) túlnyomásos Fisher betéttel. Egyedülálló képességei miatt rendkívül népszerű: felfelé tartva, zsíros-, ill. nedves felületen és szélsőséges hőmérsékleten is(-34-tól +120°C)is folyamatosan ír.

A tollbetét íróképessége a szélsőséges körülmények között is kiváló, tintája tartós, ellenálló. Megbízhatósága miatt használják kutató és mentőcsapatok, őrjáratok, bűnüldöző szervek, fegyveres erők, sportolók, szélsőséges körülmények között dolgozók. Speciális tintája rendkívül tartós - a különleges igénybevételeket is jól bírja, - ellentétben az általánosan használt olajbázisú golyóstolltintákkal. Tehát nem csak íráskészsége, hanem az írás tartóssága is kiemelkedő. 

Szélsőséges körülmények közé tartozik pl. a téli fagyban vagy nyári hőségben gépkocsiban felejtett toll is. A Fisher tollbetét nem folyik ki, nem sérül meg és folyamatosan ír ilyenkor is.

Származás: USA

Youtube videók

Paraméterek

Típus Astronaut
Tolltest sárgaréz
Felület króm
Klipsz van (felirat:Fisher AG7)
Hossz 12,7cm
Átmérő 0,95cm
Betét SPR4
Csomagolás eredeti Fisher doboz

Keresés