Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek
DONNA ón/üveg caraffa Cosi Tabellini
263.800 Ft

DONNA ón/üveg caraffa Cosi Tabellini

263.800 Ft
Csodálatos kancsó, amelyet speciális kézművesek készítettek, a szecesszió nagyszerű remeke.
Gyártó: Cosi Tabellini
Gyártó cikkszám: CT.210070
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Csodálatos kancsó, amelyet speciális kézművesek készítettek, a szecesszió nagyszerű remeke.
Ez a WMF 190-es modelljének hű reprodukciója, amely az 1906-os "The Art Nouveau Domestic Metalwork" katalógusban található.

Ltsz.: 210070

Felhasznált anyagok: ón, üveg

Tervező: Albert Mayer

kollekció: szecesszió - Liberty

A dekantálási folyamat ősi eredetű, amikor a bort a hordóból kiszívták és egy kancsóban vitték az asztalra. A dekantálás konvencionálisabb képe, a borosüveg kinyitása és dekantálása a középkori olasz háztartásokban jelentős szerepet játszott, és szinte rituálisan, a részletekre való odafigyeléssel végezték, és a szigorú eljárást a mai napig követik. 

A dekantálás történelmileg fontos volt a tiszta bor elválasztására a hosszan tartó érlelés után felhalmozódott üledéktől, és a bor felnyitásához, kerekebbé és dúsabbá téve a levegőnek való kitettséget – egyesek szerint a dekantált bor úgy nyílik meg, mint egy rózsa. virágzás.  

Az a téma, hogy a dekantálás milyen előnyökkel jár a boroknak, nagyon összetett, de általános szabály, hogy a borok többségének előnyös a dekantálás, ártól függetlenül. A maximális hatás akkor érhető el, ha fiatalabb, erőteljes borokat tesszük ki levegőnek, és az ilyen borokat előnyös lehet, ha tálalás előtt több órán keresztül, vagy akár egy nappal dekantáljuk; ez vonatkozik a legtöbb borra, amit ma iszunk. A régebbi, sérülékenyebb, finom illatú borokat még mindig előnyös dekantálni, de csak tizenöt-húsz percig tálalás előtt, mert hamarabb elvesztik karakterüket.

A szecesszió olyan mozgalmat definiál, amely 1880 és az első világháború kezdete közötti időszakban érte el csúcspontját. A modern korhoz illő művészetet kívánva alkotni a szobrászok és a tervezők egy kidolgozott, aszimmetrikus vonalakra épülő ornamentális stílust. A szecessziós művészek a természetet részesítették előnyben ihletforrásként, de nyilvánvalóan stilizálták elemeit dinamikus és hullámos vonallá alakítva, és kibővítették ezt a repertoárt indák és csápok, szárnyak és levelek, pántok és hüvelyek hozzáadásával. Az alkotásokat gyakran díszítették a finom és kanyargós "ostorcsapás" vonalak, amelyek mindenekelőtt a belga stílusértelmezés megkülönböztető jelei.

A szobrászat és a tárgyak szektorában arra a kihívásra, hogy a szecesszió kétdimenziós vonalát a szobrászat háromdimenziós terébe kell átemelni, gyakran a női alakhoz, egy fiatal nő érzéki íveihez folyamodtak. test vagy hajfej folyékonyan testesítette meg azt a kanyargós vonalat, amely más technikákban csak absztrakt stílusként létezett.

A közelmúltban egyesült Német Birodalomban a szecessziós mozgalmat a "fiatalság kultúrája" kifejezéseként értelmezték, és a Jugendstil (fiatal stílus) nevével felnagyította a fiatalságot, ahogy az a korszak gyakran figurákkal díszített alkotásaiban is látható. idealizált fiatal nőké, akik úgy tűnik, életre kelnek, és természetes módon növény- vagy virágszerű formákká fejlődnek.

Az általunk bemutatott tárgyak ennek az ízlésnek a tipikus kifejeződései, és sok közülük az Albert Mayer művész/szobrász felügyelete alatt készült alkotások pontos mása, a híres német WMF gyár számára, amelyért Albert Mayer volt a felelős . század utolsó évétől 1914-ig a Művészeti Stúdió. 1900 körül a Würtembergische MetalwarenFabrik volt a jugendstil stílusú fém étkészlet legnagyobb gyártója. 

Mérete: Magasság 41cm

100%-ban ólommentes

Az összes Cosi Tabellini ón 100%-ban ólommentes, így teljesen élelmiszer- és italbiztos, és az EU és az Egyesült Államok FDA jóváhagyásával is rendelkezik.

Csomagolás

A Cosi Tabellini darabokat ajándékdobozban szállítjuk és az ón gondozására vonatkozó utasításokkal.

Paraméterek

Mérete 28 cm
Űrtartalom 1 liter
Csomagolása textilzsák/kartondoboz
Származás Olaszország

Hasonló termékek

Ón napóra márvány lapon Cosi Tabellini

Gyártó cikkszám: CT.10675
295.200 Ft
Ón napóra márvány padozaton. Nem a boltban tárolt termék, kérjük egy nappal előtte jelezze, hogy előkészíthessük.

ROMA ötágú ón gyertyatartó Cosi Tabellini

Gyártó cikkszám: CT.51640
157.900 Ft

Boltunkban megtekinthető és megvásárolható termék, webáruházon keresztül nem vásárolható meg.
Luxus belső berendezés – stílusos gyertyatartó.

ROMA négyágú ón gyertyatartó Cosi Tabellini

Gyártó cikkszám: CT.51630
134.100 Ft

Boltunkban megtekinthető és megvásárolható termék, webáruházon keresztül nem vásárolható meg.
Luxus belső berendezés – stílusos gyertyatartó.

ROMA háromágú ón gyertyatartó Cosi Tabellini

Gyártó cikkszám: CT.51620
110.000 Ft

Boltunkban megtekinthető és megvásárolható termék, webáruházon keresztül nem vásárolható meg.
Luxus belső berendezés – stílusos gyertyatartó.