Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
ARCHIMEDE ón/üveg homokóra 2,5 perces Cosi Tabellini
43.100 Ft

ARCHIMEDE ón/üveg homokóra 2,5 perces Cosi Tabellini

43.100 Ft
Gyártó: Cosi Tabellini
A homokóra birtoklása megbecsülést és hírnevet, valamint tekintélyt és tiszteletet váltott ki. Amikor egy tanár belépett az osztályterembe, a tanulóknak olyan csendben kellett maradniuk, hogy hallani lehessen a homokórán átfolyó homokot. 
Gyártó cikkszám: CT.8451
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Amilyen törékeny, mint maga az idő, a téridő mérésének hagyományos és absztrakt eszköze. A homokóra a legrégebbi és legismertebb tanúja kérlelhetetlenségének és visszafordíthatatlanságának. A homokórák a tanultak értékes társai voltak, mert praktikusabbak voltak, mint a magmás módszerek, mint például a gyertya vagy a vízóra, amelyből az olasz homokóra, „clessidra”, vízlopás (clepto) (hydor) szó származik. A tudományos ismeretek szimbólumaként felvonultató eszközökkel az asztrális és a testi idő mérésére egyaránt szolgáltak. A homokóra birtoklása megbecsülést és hírnevet, valamint tekintélyt és tiszteletet váltott ki. Amikor egy tanár belépett az osztályterembe, a tanulóknak olyan csendben kellett maradniuk, hogy hallani lehessen a homokórán átfolyó homokot. A homokóra minden tudással rendelkező ember nélkülözhetetlen eszköze, csendes és diszkrét társ, amely a tudományos elmélkedés és a filozófiai meditáció idejét méri. Már a 14. században használták, amikor egyszerű tárgy volt, amint az a festményeken és freskókon is látható, de a tizenhatodik században, amikor irodalomtudósok, tudósok, matematikusok és fizikusok használták, a homokórák elérték csúcspontjukat. pompát és népszerűséget, és egyre értékesebb és kidolgozottabb formákat és mintákat kaptak. Miután ezeket a tökéletesen precíz homokórákat a napóra első órájában elforgatta, minden nappali emberi tevékenység előre meghatározott és szabályozott volt a rajtuk jelölt időközökkel. A negyedórás harangszót, a verekedést, a párbajokat, a lakodalmakat, a gyülekezeti összejöveteleket vagy a tanácsülés időtartamát mind homokóra segítségével időzítették.

Homokóráink formái a klasszikus hagyományokra emlékeztetnek és azok ihlették: öntött ónból és fúvott üvegből készültek.

Méret: Magasság 11,5 cm, átmérő 6,5 cm

Súly: 495 g

Futási idő: 2,5 perc

Felhasznált anyagok: ón, üveg

Az olasz Cosi Tabellini ónműves mesterei által készített tárgyak kiváló alapanyagból készülnek, szépségükkel, letisztult formáikkal gazdagítják környezetünket. 

A tiszta és kiváló minőségű alapanyag és gyártási eljárás garantálja, a 100% ólommentességet, így a legmesszemenőbben megfelelnek minden élelmiszerbiztonsági követelménynek. A tárgyak 95% tisztaságú ónötvözetből készülnek. A modern ón nem toxikus és nagyon stabil, így tökéletes az élelmiszerek tárolására, kínálására, dísztárgyak készítésére. A Cosi Tabellini tárgyai ónból, rézből és antimonból készülnek, az EU és FDA (USA) jóváhagyott ólommentes és élelmiszerbiztonsági előírásainak megfelelően.

Vegye figyelembe hogy az ónnak rendkívül alacsony az olvadáspontja (200°C alatti), ezért soha ne helyezzük sütőbe, mikrohullámú sütőbe, nyílt lángra vagy más közvetlen hőforrásra!

Egyszerű tisztítás és ápolás. Az ezüsttől eltérően lassan veszti el a fényét, ezért minimális ápolás is elég, hogy tetszetős maradjon. A fokozatosan elnyert természetes patinája pedig növeli szépségét, melegségét, vonalai lágyságát és hozzá tartozik karakteréhez.

A természetes megjelenés megőrzéséhez a gyártó javaslatai:

    • puha ecsettel vagy tollseprűvel poroljuk

    • háztartási boltokban kapható óntisztítószerrel tisztítsuk

    • puha ruhával vagy szarvasbőrrel polírozzuk

    • csak a külső felületet viaszoljuk

Tükörpolírozáshoz "0000" extra finom acélgyapjút használjunk, a karcolásokat finom csiszolópasztával tüntethetjük el (az autók karosszériához használatos polírozó pasztával).

Youtube videók